Novo Nordisk

Novo Nordisk (www.novonordisk.nl) heeft zich als partner verbonden aan de Bas van de Goor Foundation en aan de Kilimanjaro Challenge, omdat het goed past binnen de filosofie van Changing Diabetes (www.changingdiabetes.nl), het intiatief waarmee Novo Nordisk beoogt het leven van mensen met diabetes te verbeteren.

De jaarlijkse kerstactie van Novo Nordisk stond in het teken van twee projecten die goed passen in de filosofie van Changing Diabetes; de Kilimanjaro Challenge en de World Diabetes Foundation (WDF). Medewerkers van Novo Nordisk, Novo Nordisk zelf en haar leveranciers doneerde ook dit jaar weer gul voor de twee goede doelen.

Roy Derks van Young Voices zal namens Novo Nordisk deelnemen aan de Kilimanjaro Challenge die in Tanzania plaatsvindt. Omdat goede diabeteszorg in Tanzania helaas te wensen overlaat, heeft Novo Nordisk besloten om naar aanleiding van de Kilimanjaro Challenge ook het project van de World Diabetes Foundation dat kinderen met diabetes type 1 in dit land voorziet van insuline, strips en meters, te ondersteunen.

Na de beklimming van de Kilimanjaro zullen Roy Derks en Bas van de Goor namens Novo Nordisk het WDF project in Tanzania bezoeken om met eigen ogen te zien hoe het opgehaalde geld besteed is. Genoeg reden dus om de Kilimanjaro Challenge in 2008 te blijven volgen.